Neem contact op

Wat verdient een vrachtwagenchauffeur? Het is een veelgestelde vraag. In deze blog gaan we daarom dieper in op de salarissen van vrachtwagenchauffeurs en de factoren die hun inkomen kunnen beïnvloeden.

Gemiddeld salaris van een vrachtwagenchauffeur

Het salaris van een vrachtwagenchauffeur kan variëren en is afhankelijk van ervaring, type vracht en de regio waarin ze werken. In Nederland ligt het gemiddelde salaris van een vrachtwagenchauffeur op €35.000+ bruto per jaar. Dit is zonder vakantiegeld, overwerktoeslag, etc.

Ervaren chauffeurs die lange afstanden afleggen of gespecialiseerd zijn in het vervoer van gevaarlijke stoffen kunnen hogere salarissen verwachten. Daarnaast kunnen chauffeurs die werken voor logistieke bedrijven of internationale routes rijden ook hogere vergoedingen krijgen vanwege de complexiteit en verantwoordelijkheid van hun werk.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het basissalaris kunnen vrachtwagenchauffeurs ook profiteren van diverse secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan:

  • Overwerktoeslagen: voor het werken buiten de reguliere werkuren.
  • Onkostenvergoedingen: voor maaltijden, overnachtingen en andere uitgaven tijdens het werk.
  • Pensioenregelingen: aantrekkelijke pensioenplannen die bijdragen aan de financiële zekerheid op de lange termijn.

Bovenstaande vergoedingen komen bovenop het basissalaris van ruim €35.000 bruto per jaar.

Vrachtwagenchauffeur in loondienst vs uitzendbureau

Vrachtwagenchauffeurs kunnen zowel in loondienst werken als via een uitzendbureau. Beide werkvormen hebben hun eigen voor- en nadelen en de keuze hiertussen hangt vaak af van persoonlijke voorkeuren.

Werken via een uitzendbureau biedt meer flexibiliteit en variatie. Chauffeurs die via een uitzendbureau werken, hebben de mogelijkheid om voor verschillende bedrijven te werken en kunnen gemakkelijker kiezen voor tijdelijke opdrachten. Dit kan aantrekkelijk zijn voor chauffeurs die op zoek zijn naar afwisseling in hun werk of die hun vaardigheden bij verschillende bedrijven willen inzetten. Aan de andere kant biedt werken in loondienst vaak meer  voorspelbaarheid in je werk.

Ook werken als vrachtwagenchauffeur bij JobTrans?

Ben je geïnteresseerd in een carrière als vrachtwagenchauffeur en spreekt de flexibiliteit van een uitzendbureau je aan? Bekijk dan onze actuele vacatures www.jobtrans.nl/vacatures of volg onze opleiding tot vrachtwagenchauffeur . Neem voor meer informatie contact op met een vestiging bij jou in de buurt en we vertellen je graag meer over de baanmogelijkheden, het salaris, etc. voor vrachtwagenchauffeurs.