Bijna 90 procent van de Nederlanders vindt het onacceptabel dat omstanders gewonden filmen na een ongeluk. Dat blijkt uit onderzoek dat het Rode Kruis liet uitvoeren. Lees er hier meer over!
Vandaag de dag is de smartphone niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We nemen onze smartphone overal mee naar toe en leggen bijna ieder moment vast. Verbazingwekkend, maar in de praktijk gebeurt het ook steeds vaker dat we ongelukken vastleggen. Bijvoorbeeld bij een ernstig ongeluk met meerdere gewonden op A58 bij Etten-Leur in augustus jl. Terwijl hulpverleners druk bezig zijn met levens te redden, heeft de politie de handen vol aan omstanders, die met hun smartphones video’s en foto’s maken.
Niet filmen, maar helpen
Je smartphone pakken wanneer je een ongeluk ziet gebeuren. Niet om 112 te bellen, maar om video’s en foto's te maken. Het lijkt soms wel een reflex. Leg het ongeluk niet vast met je smartphone, maar bel 112 en bied eerste hulp.
Eerste hulp bij ongelukken
De eerste minuten na een ongeluk kunnen van levensbelang zijn en correct en adequaat handelen, kan levens redden. Tijdens de cursus BHV leren wij je correct en adequaat handelen. Bekijk onze cursusdata en schrijf je in voor een cursus BHV. Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met een van onze specialisten.